Toch nog iets in Amsterdam: Ajax-vrouwen pakken 2e titel op rij

admin • 18:29, 21-05-2018 / Laatste Update: 06:46, 08-01-2024

Het vrouwenelftal van Ajax heeft met nog 1 wedstrijd te gaan de Eredivisie-titel gepakt. Ajax versloeg concurrent FC Twente met 1-2 en werd zo voor het 2e seizoen op rij kampioen. Ajax bleef in de kampioenspoule ongeslagen en maakte een verschil van 2 punten goed op Twente, dat in de reguliere competitie de beste was.

Twente kwam in de 18e minuut nog tot scoren door Ellen Jansen. Nog voor rust maakte Ajax gelijk door Marjolein van den Bighelaar. Vroeg in de tweede helft zette topscorer Desiree van Lunteren de Amsterdammers op voorsprong met een knappe lob. Ondanks aandringen van Twente en 5 minuten extra speeltijd kwam de gelijkmaker er niet meer van.

Dit was die héérlijke 1-2 van @DvLunteren! 👏👏

'S-C-H-I-T-T-E-R-E-N-D gewoon! Zoals alleen zij dat kan.'#tweaja pic.twitter.com/N8jfNw1iSe

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 21 mei 2018

Kampioenschap binnen

Het verschil tussen de top 2, Ajax en Twente, en de rest van de kampioenspoule was gigantisch dit seizoen. Door de overwinning komt Ajax op 37 punten en is het met 5 punten voorsprong niet meer in te halen door Twente, dat van 2013 tot en met 2016 4 keer op rij kampioen werd. De nummer 3, PEC Zwolle volgt pas op 17 punten van Ajax, dat 1 wedstrijd minder heeft gespeeld.