Opvallendste WK-momenten dag 11: lachende Leo Messi, jankend Mexico en Les Blues B verliest

30 november 2022

Getty Images

Dag 10 van het WK 2022 ligt achter ons. De tegenstander van Oranje in de 8e finale was al bekend. Nu is ook helder dat de winnaar van dat duel, daarna aantreedt tegen de winnaar van Argentinië tegen Australië. Wat viel deze woensdag 30 november 2022 nog meer op?


1. Eerst nog even over Argentinië: Lionel Messi en zijn maten wonnen van Polen met 2-0. De bal werd soepeltjes rondgespeeld door de wereldkampioen van 1986. En met heel wat meer tempo en voorwaartse drang dan bij, pakweg, Oranje.

Lees en zie meer: Lionel Messi’s WK-droom blijft in leven: Argentinië wint simpel van Polen, dat óók door is

2. Ondanks die nederlaag zien we ook Polen terug bij de laatste 16. Dat hangt samen met wat gebeurde bij Mexico tegen Saudi-Arabië. Het werd 2-1, terwijl de Mexicanen met meer marge moesten winnen om qua doelsaldo Polen voor te blijven.

Eventjes leek het zelfs aan te gaan komen op het fair play-klassement. Meer weten? Check Mexicanen winnen huilend van Saudi-Arabië terwijl Polen lachend verliezen

3. Eerder op de dag werd Frankrijk afgestraft voor een grote wisseltruc. Tegen Tunesië ging Les Blues B onderuit, wat toch een minder fijne manier is om aan de knock-outfase te beginnen.

Zie: Tunesië schokt de wereld met zege op wereldkampioen Frankrijk, maar mist 8e finales

4. Een van de grootste landen die in de groepsfase blijft steken is Denemarken, de halvefinalist van het vorige EK. Te veel bezig met randzaken? Gewoon een piekje gehad en nu back to normal?

Dat ging zo: Australië schakelt slap Denemarken uit en bereikt voor 2e keer de laatste 16 op WK

5. Een droevige afsluiter, maar laten we zeker bij dit toernooi in Qatar niet vergeten dat de wereld niet alleen bestaat uit voetbal, juichende mensen en lollig vermaak.

In Iran werd bijvoorbeeld een man doodgeschoten, naar verluidt omdat hij juichte om de zege van VS op Iran. Hier is meer: Iraanse man doodgeschoten door politie omdat hij verliespartij tegen VS vierde