Van der Laan roept Renate Jansen op voor Oranje

Van der Laan roept Renate Jansen op voor Oranje

admin • 13:54, 11-10-2016 / Laatste Update: 10:05, 05-01-2024

Bondscoach Arjan van der Laan heeft Renate Jansen opgenomen in de selectie van de Nederlandse voetbalsters voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. De aanvalster van FC Twente vervangt clubgenote Eshly Bakker in de groep van 23 speelsters.

Ongewijzigd

Van der Laan heeft zijn selectie verder ongewijzigd gelaten ten opzichte van de oefentrip afgelopen maand naar de Verenigde Staten, waar Oranje met 3-1 verloor van de wereldkampioen.

EK in eigen land

In de aanloop naar het EK van volgend jaar in eigen land spelen de voetbalsters alleen vriendschappelijke wedstrijden. De ploeg van Van der Laan neemt het volgende week donderdag in Edinburgh op tegen Schotland, dat zich onlangs kwalificeerde voor het EK. 5 dagen later gaat Oranje in Aalen de strijd aan met olympisch kampioen Duitsland.

Bekende namen

De bekendste namen in de selectie van Van der Laan zijn aanvoerster Mandy van den Berg, topscorer Vivianne Miedema en aanvalster Lieke Martens. Jill Roord, vaak uitblinkster bij landskampioen FC Twente, heeft geen uitnodiging gekregen.