Mieke van der Sloot verlaat Polar Bears

Mieke van der Sloot verlaat Polar Bears

11:55, 30-03-2015 / Laatste Update: 11:37, 13-12-2023

EDE - Polar Bears verlengt de verbintenis met Mieke van der Sloot als hoofdtrainer van de vrouwenselectie van de Edese club niet. Dat heeft de club zondagavond na het met 10-15 verloren duel tegen ZVL bekend gemaakt.

Polar Bears voert als argument aan dat uit een evaluatie met de speelsters is gebleken dat er behoefte is aan een nieuw gezicht. In 2013 stopte Van der Sloot haar imposante loopbaan als speelster om Goran Ivanovski op te volgen als hoofdcoach van de Berinnen. Daarvoor had ze onder meer het 2e vrouwenteam en de oudste jeugdselectie van Polar Bears onder haar hoede.

Van der Sloot is vergroeid met Polar Bears. De ex-international kwam in 2003 over van Heidelberg en speelde daarna 10 jaar in het eerste team van de Edese club, waarmee ze in totaal 4 keer kampioen van Nederland werd en een keer de KNZB-beker won. In een eerste reactie stelt Van der Sloot dat ze teleurgesteld is over de beslissing van de technische commissie van Polar Bears. "Ik was graag nog een jaar doorgegaan. Mijn werk was nog niet af. Maar ik respecteer het besluit. Of ik wat bij de club blijf doen, weet ik nog niet. Daarover ga ik nadenken. Misschien ga ik wel bij een andere club werken.”

Polar Bears-ZVL 10-15 (2-6, 0-2, 3-2, 5-5). Doelpunten Polar Bears: Marije Hekhuis 3, Brigit Mulder 2, Tessa Kwaaitaal, Iris Wolves, Lisanne Soffner, Anouk Butz, Fleurien Bosveld.