Vier debutanten in waterpoloselectie

Vier debutanten in waterpoloselectie

Robert Hüsken • 17:34, 27-10-2016 / Laatste Update: 10:43, 05-01-2024

Waterpolobondscoach Robin van Galen heeft vier debutanten opgeroepen voor het eerste duel uit de World League, op 15 november thuis tegen Frankrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in het Groenhovenbad in Gouda.

Kjeld Veenhuis, tegenwoordig uitkomend voor Sant Andreu in Barcelona, kan in zijn geboortestad Gouda zijn eerste interland gaan spelen. Ook Jesse Nispeling (CN Barcelona), Pascal Janssen (Straatsburg) en Sam van den Burg (CN Mediterrani) maken voor het eerst deel uit van de Oranje-selectie.

Met Frankrijk komt het team naar het Groenhovenbad dat Oranje bij het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst uit Rio de Janeiro hield. Van Galen weigert te spreken van een 'revanchewedstrijd' in Gouda. ,,Natuurlijk begrijp ik de sentimenten die rond dit duel hangen, maar net als Frankrijk zijn ook wij weer begonnen aan een nieuwe olympische cyclus. We zijn best nog een tijdje ziek geweest dat we Rio gemist hebben, maar inmiddels overheerst de trots op de progressie die we hebben gemaakt'', aldus Van Galen, die de komende jaren een EK (2018), een WK (2019) en de Olympische Spelen van Tokio 2020 als hoofddoelen noemt. ,,In Tokio willen we er hoe dan ook weer bij zijn en daarom is het belangrijk dat we tot die tijd zo veel mogelijk topwedstrijden spelen. Daarom doen we ook aan de World League mee.''

Behalve de debutanten selecteerde Van Galen verder Eelco Wagenaar (Polar Bears), Ruben Hoepelman en Joep van den Bersselaar (UZSC), Thomas Lucas (CN Mataro), Jorn Winkelhorst (Waspo Hannover), Lars Gottemaker (Het Ravijn), Jesse Koopman (Vasas), Sebastiaan van Mil en Lars Reuten (Szentes) en Robin Lindhout (Panathinaikos).