Van Aert na 5e plek op BK veldrijden: ‘Vertrouwen groeit, maar is nog niet heel groot’

13 januari 2020

BSR

Wout van Aert reed met het BK veldrijden pas zijn 3e cross van het seizoen nadat hij in de tijdrit van de Tour de France afgelopen zomer zwaar ten val kwam. De renner van Jumbo-Visma eindigde op het BK als 5e: ,,Ik was zoals verwacht niet goed genoeg", aldus Van Aert tegenover Sporza.


Het grote doel van Van Aert blijven de topklassiekers op de weg, maar ook het WK veldrijden begin februari speelt in het hoofd van Van Aert.

Wel of geen WK?
Van Aert is pas net weer in koers na zijn revalidatie, maar het WK veldrijden wil hij zeer graag betwisten. ,,Ik heb een goed contact met de bondscoach. Met een goeie planning moet het in mijn programma passen. We zullen zien", aldus de voormalig wereldkampioen in het veld. ,,Het is mooi dat ik voor de bondscoach een vaste waarde in de selectie ben. Maar ik denk dat ik mijn plek ook wel verdien."

Hopen op goede benen in het voorjaar
Overal waar Van Aert start, staat echter in het teken van het voorjaar op weg, met onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, 2 van de grote doelen van de Belg. ,,Het vertrouwen groeit, maar het is nog niet heel groot. Ik heb het lastig met hoge belasting. Vanavond en morgen zullen mijn knie en mijn heup weer opspelen. Het is gas geven en remmen tegelijk", geeft hij aan. ,,Het is altijd afwachten hoe het loopt. Op een gegeven moment moet dat beteren en moet ik volop kunnen trainen."