De 2e etappe in de Tour: de ploegentijdrit waar de mannen van Jumbo-Visma weer willen knallen
i

AFP

De 2e etappe in de Tour: de ploegentijdrit waar de mannen van Jumbo-Visma weer willen knallen

admin • 12:25, 07-07-2019 / Laatste Update: 16:54, 12-12-2023

Het is voor de mannen van Jumbo-Visma dat ze het bij 1 klein glaasje champagne hebben gehouden na de succesvolle 1e etappe waarin Mike Teunissen de winst en de gele trui pakte. Op zondag staat de 2e etappe op het programma, de ploegentijdrit, 1 van de meest gevreesde onderdelen voor de renners die geen erkend tijdrijder zijn.

Jumbo-Visma heeft met Tony Martin en Wout van Aert echte tijdritkanonnen in huis. Ook Laurens de Plus, Mike Teunissen en de Noor Amund Grøndahl Jansen zijn echte hardrijders. Dit jaar won Jumbo-Visma de ploegentijdrit van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Ook zondag zal Jumbo-Visma 1 van de favorieten zijn.

Het parcours

Voor de renners is een parcours van 27,6 kilometer neergelegd. Onderweg moeten de renners een paar kleine klimmetjes bedwingen, maar over het is geen technisch parcours. De renners kunnen lange, rechten wegen verwachten waar ze met een enorme snelheid overheen kunnen denderen.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Starttijden

Team Ineos gaat als 1e van start. De mannen van Geraint Thomas en Egan Bernal rollen om 14:30 uur van het startpodium af. Jumbo-Visma gaat als laatste van start om 16:15 uur. Kijk hierrr voor alle starttijden!