BMC wint ploegentijdrit in Sittard, Dennis weer aan kop
i

Archieffoto ANP

BMC wint ploegentijdrit in Sittard, Dennis weer aan kop

admin • 19:51, 23-09-2016 / Laatste Update: 19:00, 05-01-2024

Rohan Dennis heeft vrijdag weer de leiding genomen in de Eneco Tour. De Australische wielrenner won met BMC de ploegentijdrit over 20,9 kilometer. De start en finish waren in Sittard.

Het team uit de VS legde het parcours als snelste af, in 23 minuten en 11 seconden. LottoNL-Jumbo werd derde op 23 seconden van BMC, Etixx-QuickStep gaf als nummer 2 slechts 6 tellen toe.

Sagan hijgt in de nek

Dennis won dinsdag ook al de individuele tijdrit in Breda. De 26-jarige Australiër droeg daarna 2 dagen de leiderstrui, maar hij moest het wit donderdag afstaan aan Peter Sagan. De Slowaak, die deze week al 2 ritten won, eindigde vrijdag in de ploegentijdrit met Tinkoff als 8ste op bijna 35 seconden van BMC.

Dennis weer op 1

Sagan moest de koppositie in het algemeen klassement daarom afstaan aan Dennis, die aan de 5de etappe begon met 7 tellen achterstand. De Australiër verdedigt zaterdag in de heuvelachtige rit over Belgische bodem tussen Riemst en Lanaken een voorsprong van 16 seconden op zijn Amerikaanse ploeggenoot Taylor Phinney, de nieuwe nummer 2 van de ranglijst.

De Duitser Tony Martin (Etixx-QuickStep) staat 3de op 24 seconden, Sagan zakte naar plek 4. De wereldkampioen heeft 27 seconden achterstand, net als de beste Nederlander Niki Terpstra. Jos van Emden zit daar één seconde en 1 plekje achter.