Druk programma voor Kirsten Wild bij EK baanwielrennen: 'Overal meedoen om medailles'
i

BELGA

Druk programma voor Kirsten Wild bij EK baanwielrennen: 'Overal meedoen om medailles'

Trevor Wagener • 21:52, 03-10-2019 / Laatste Update: 23:47, 07-01-2024

Snelheidstopper Kirsten Wild doet over 2 weken bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn mee aan maar liefst 4 onderdelen. De Nederlandse is door bondscoach Adriaan Helmantel geselecteerd voor de scratch, de afvalkoers, het omnium en de madison.

Bij de mannen komt Jan-Willem van Schip uit op het omnium, de puntenkoers en de madison. "Op alle onderdelen waar we aan de start staan, hebben we de ambitie om mee te doen voor de medailles. Naast presteren voor eigen publiek, zijn er ook belangrijke punten te verdienen voor plaatsing van de Olympische Spelen", zegt Helmantel, die later nog zal kiezen wie bij de mannen meedoet aan de scratch en de afvalkoers.

Bij de sprintonderdelen kiest bondscoach Hugo Haak bij de teamsprint voor Kyra Lamberink, Shanne Braspennincx en Steffie van der Peet bij de vrouwen en Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli bij de mannen. Op de individuele sprint en keirin komen Braspennincx en Laurine van Riessen in actie.

Wie waar?

Bij de mannen doen Hoogland en Lavreysen de individuele sprint en Büchli en Lavreysen de keirin. Theo Bos en Sam Ligtlee rijden de 1 kilometer tijdrit en bij de vrouwen zijn Lamberink en Van der Peet geselecteerd voor de 500 meter tijdrit.