Groenewegen kopman voor Lotto in Dubai Tour
i

Photo News

Groenewegen kopman voor Lotto in Dubai Tour

admin • 16:01, 24-01-2017 / Laatste Update: 14:40, 07-01-2024

Dylan Groenewegen begint volgende week dinsdag als kopman van LottoNL-Jumbo aan de Dubai Tour. De Amsterdammer krijgt steun van Tom Leezer, Timo Roosen en Maarten Wynants. Zij zijn belangrijke pionnen in de 'sprinttrein' waarmee de ploeg later dit jaar in de Tour de France wil scoren.

Groenewegen zou dit seizoen eigenlijk beginnen in de Ronde van Qatar, maar die koers werd wegens financiële problemen afgelast. De Ronde van Dubai begint op 31 januari en bestaat uit 5 etappes die allemaal van start gaan in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Kruijswijk

Vorig jaar werd deze koers gewonnen door de Duitser Marcel Kittel. De Spanjaard Juan José Lobato won er ook een rit, hij debuteert nu bij de Nederlandse ploeg die in dezelfde periode ook actief is in de Ronde van Valencia. Daar mikt Steven Kruijswijk in zijn 1ste koers van dit seizoen op een goed klassement. Hij krijgt onder meer gezelschap van 2 nieuwkomers in de ploeg die hem vaak zullen bijstaan: Stef Clement en de Belg Jurgen Van den Broeck.