Kruijswijk heeft podiumplek Vuelta binnen handbereik, maar moet nog 1 dag overleven
i

EPA

Kruijswijk heeft podiumplek Vuelta binnen handbereik, maar moet nog 1 dag overleven

admin • 10:56, 15-09-2018 / Laatste Update: 13:50, 08-01-2024

In de Vuelta hoeven de renners zaterdag, de voorlaatste dag, slechts 97,3 kilometer te fietsen. Alleen heeft de organisatie wel 6 beklimmingen in dat korte ritje gelegd! Steven Kruijswijk fietste vrijdag weer knap naar een podiumplek in de Vuelta, maar ook hij weet dat in zo'n korte maar loodzware etappe zijn podiumplaats nu nog alles behalve zeker is.

Kruijswijk en zijn collega's zitten inmiddels al bijna 3 weken haast onafgebroken op de fiets, en dat begint zijn tol te eisen. "Na een harde strijd van 3 weken wordt het echter overal een slagveld. Zeker in de komende ultrakorte rit zal dat het geval zijn. Het wordt vooral uitkijken dat je je kruit niet te vroeg verschiet. Anders ga je jezelf in de slotklim tegenkomen”, zei hij tegenover De Telegraaf.

Podiumkansen

De Nederlander pakte vrijdag 39 seconden tijdwinst op de Spaanse Enric Mas en op de Colombiaan Miguel Angel López. Op Valverde, de nummer 2 van het huidige klassement, pakte hij zelfs 59 seconden terug. Voor de start van de laatste bergetappe staat Kruijswijk 20 seconden achter in het algemeen klassement op Alejandro Valverde. Enric Mas staat op plaats 4 slechts 17 seconden achter Kruijswijk, dus het wordt een echt secondenspel op de slotklim.

Niet te hard juichen

Kruijswijk reed deze Vuelta al eerder naar een podiumplaats (in de tijdrit), maar donderde daar een dag later ook meteen weer vanaf. Daarom wil hij nu niet te snel meedoen aan de feeststemming die heerst rondom zijn huidige 3e plek. "De ene dag is de andere niet". Hij voelt zelf ook aan dat alles op deze zaterdag nog kan veranderen.

Algemeen klassement

Check hier nog even hoe de top-10 van het algemeen klassement er precies voor staat. Leider Simon Yates lijkt in ieder geval een redelijk veilige marge te hebben om zijn rode trui te verdedigen. Al weet je dat nooit helemaal zeker..

 

📊 Etapa 19 | Stage 19 #LaVuelta18

🔝🔟 Clasificación General | General Classification

+ info ➡️ https://t.co/7s84I3FjHm pic.twitter.com/WQOOIHBQJ6

— La Vuelta (@lavuelta) 14 september 2018