Kwiatkowski wint Tirreno-Adriatico en Dennis pakt dagzege in de tijdrit

EPA

admin • 17:03, 13-03-2018 / Laatste Update: 18:13, 12-12-2023

In de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico was Rohan Dennis de man die de 10.05 kilometer het snelst aflegde. Voorafgaand aan de tijdrit was hij al de grote favoriet, en die rol wist hij glansrijk te vervullen. De eindwinst van de Tirreno gaat naar Michal Kwiatkowski. Hij verdedigde zijn leiderstrui en de overwinning kwam voor hem niet meer in gevaar.

Dennis kwam veel eerder dan de klassementsmannen in actie en zette een tijd neer van 11'14'' minuut. De Nederlandse kanshebber Jos van Emden beet zich stuk op de tijd van Dennis. Van Emden reed naar een tijd van 11'18'' minuut. Daarmee reed hij uiteindelijk op Dennis na de snelste tijd van de dag.

Helaas, geen zege voor Van Emden... Toch een prima tijdrit gereden! Hij staat voorlopig op een tweede plek 🥈 ! #TirrenoAdriatico pic.twitter.com/pM8Iv7gmiA

— Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 13 maart 2018

Secondespel voor klassement

Naarmate de starttijden van de klassementsrenners naderden, begon het steeds harder te regenen. Michal Kwiatkowsi, de klassementsleider, verdedigde zijn voorsprong van 3 seconden op Damiano Caruso. De Italiaan zette een tijd van 11'55'' neer. De Poolse Kwiatkowski reed een goede tijdrit en kwam in 11'34'' over de finish. Daarmee pakte hij de winst in de Tirreno-Adriatico. Caruso werd 2de en Geraint Thomas reed in zijn tijdrit nog naar de 3de plaats in het algemeen klassement.

MICHAL KWIATKOWSKI 🇵🇱 ! De Pol laat zien dat hij in een tijdrit zijn blauwe 🔵 trui niet meer weggeeft! Gefeliciteerd @kwiato ! #TirrenoAdriatico pic.twitter.com/MNbcmoP5fQ

De top-10

In het algemeen klassement deed Tiesj Benoot op de slotdag goede zaken.Hij racete naar een 4de plaats in het algemeen klassement. Het Nederlandse LottoNL-Jumbo is ook in de top-10 terug te vinden. De Australische George Bennet staat voor de Nederlandse ploeg op de 9de plaats.