Nederlandse ploeg BEAT wil Jan-Willem van Schip halen
i

Cor Vos

Nederlandse ploeg BEAT wil Jan-Willem van Schip halen

Robert Hüsken • 17:06, 21-10-2019 / Laatste Update: 09:39, 07-01-2024

Jan-Willem van Schip, die afgelopen week op de EK baanwielrennen zilver pakte op de puntenkoers en de koppelkoers, heeft een aanbieding op zak van de Nederlandse ploeg BEAT. Dat weet het AD.

Bij de continentale ploeg, waar ook baansprinters Theo Bos en Matthijs Büchli onder contract staan, kan Van Schip een wegprogramma combineren met zijn voorbereidingen voor de Olympische Spelen, waar hij op de baan uitkomt.

Zijn ploeg is opgedoekt

Met het stoppen van Roompot-Charles zit Van Schip aankomend wegseizoen zonder ploeg. Nadat hij op de EK op de puntenkoers naar een 2de plek reed, deed hij een open sollicitatie voor een nieuwe ploeg. Het grote doel voor Van Schip is in 2020 de Olympische Spelen in Tokio waar hij wil stralen op de onderdelen omnium en koppelkoers.

Reactie

,,Wij kunnen Jan-Willem voor volgend jaar een wegprogramma bieden. Sterker nog: wij kunnen richting Tokio een specifiek programma om hem heen bouwen om Jan-Willem daar topfit aan start te krijgen op de baan. We passen goed bij elkaar,’’ zegt BEAT-manager Geert Broekhuizen over de eventuele komst van Van Schip. Als continentale ploeg rijdt BEAT een wegprogramma met kleinere wedstrijden in België en Nederland uit de zogenaamde Europe Tour.