Nieuwe WorldTour-ploeg: Katusha en Arkéa gaan fuseren
i

ANP

Nieuwe WorldTour-ploeg: Katusha en Arkéa gaan fuseren

admin • 20:56, 30-07-2019 / Laatste Update: 23:28, 07-01-2024

Katusha-Alpecin staat op het punt om samen te gaan met Arkéa-Samsic. WielerFlits meldt dat beide ploegen een akkoord hebben om volgend jaar onder één noemer in de WorldTour te koersen.

Arkéa-Katusha of Katusha-Arkéa. Hoe de ploeg gaat heten, is niet bekend.Volgens WielerFlits blijft Katusha-manager Igor Makarov eigenaar van de WorldTour-licentie. De Rus was de voorbije tijd met meerdere partijen in gesprek voor een fusie, maar kiest nu dus voor een samengaan met Arkéa-Samsic.

Versterkingen

Het management van de procontinentale ploeg uit Frankrijk droomde al even van promotie naar de WorldTour. In die zin bewoog het zich de laatste maanden ook nadrukkelijk op de transfermarkt. Zo zouden Nairo en broer Dayer Quintana de ploeg komen versterken volgend jaar en zijn ook de overgangen van Diego Rosa, Winner Anacona en Nacer Bouhanni volgens diverse media rond. Toch had Arkéa maar 11 renners onder contract voor volgend seizoen.

22 renners

Nu de Franse ploeg samengaat met Katusha kregen die 11 renners met een verbintenis voor volgend jaar volgens WielerFlits een contract onder de neus geduwd om akkoord te gaan met de overstap naar de WorldTour en naar Katusha-Alpecin. Ook daar liggen 11 renners onder contract. Concreet heeft de nieuwe Russisch-Franse ploeg dan 22 renners onder contract voor volgend jaar, waarbij dan vanaf 1 augustus nog eens de aangekondigde versterkingen bij moeten komen.