Ploeg van Mathieu van der Poel heeft een nieuwe naam
i

BSR Agency

Ploeg van Mathieu van der Poel heeft een nieuwe naam

admin • 14:16, 01-01-2020 / Laatste Update: 18:50, 05-01-2024

De ploeg van wielrenner Mathieu van der Poel verandert van naam door de komst van twee nieuwe sponsors. De wereldkampioen veldrijden toont later vandaag in de Grote Prijs Sven Nys in het Belgische Baal al het nieuwe shirt van de ploeg, die vanaf 1 januari niet langer Corendon-Circus heet, maar Alpecin-Fenix.

Met deze sponsors, een Duits shampoomerk en een Italiaans bedrijf voor interieurs, krijgt de ploeg van de broers Philip en Christoph Roodhooft meer geld te besteden. De ploegpresentatie is op 3 januari, maar de wielerformatie heeft de accounts op Instagram en Facebook al gewijzigd.

Van der Poel 

Van der Poel is zonder twijfel kopman van de ploeg. De Sportman van het jaar 2019 mikt dit jaar op het behouden van zijn wereldtitel veldrijden, een hoofdrol in de voorjaarsklassiekers op de weg, olympisch goud in het mountainbiken en daarna mogelijk een optreden in de Ronde van Spanje. Ceylin del Carmen Alvarado, deze winter doorgebroken tot de absolute top van het veldrijden bij de vrouwen, maakt ook deel uit van de ploeg.