Roompot op de knieën voor Van Aert: 'Zijn bereid al zijn wensen in te willigen'
i

ANP

Roompot op de knieën voor Van Aert: 'Zijn bereid al zijn wensen in te willigen'

admin • 21:47, 08-09-2018 / Laatste Update: 03:25, 07-01-2024

Sinds bekend is geworden dat Roompot gaat fuseren met Willems Veranda's-Crelan, wil Wout van Aert niet meer voor de ploeg uitkomen. De Belg is nooit op de hoogte gesteld van deze onderhandelingen en was daarom ook heel boos. Nu probeert de ploeg hem toch te behouden.

In 2020 staat al vast dat Van Aert naar LottoNL-Jumbo vertrekt, maar tot die tijd zou hij dus lekker bij Roompot blijven. Manager Michael Zijlaard en ploegleider Erik Breukink zetten nu alles op alles om dat alsnog te laten gebeuren. Vrijdag zijn ze met de renner om de tafel gegaan, meldt Het Nieuwsblad.

Wensen

"We zijn superenthousiast en hebben hem onze plannen uitgelegd", zegt Zijlaard. "Hij krijgt ook inspraak in de keuze van onze renners en zijn bereid al zijn wensen, indien mogelijk, in te willigen. Wout is een kanjer en wij willen graag met hem werken."

Sterker team

Ook Crelan-leider Nick Nuyens wil graag verder met de Belg. "Ik heb hem gezegd dat we een sterker team zullen hebben dan dit jaar, dat we hem goed gaan omkaderen en dat we nog professioneler gaan werken. De bal ligt nu in zijn kamp."