Vanmarcke slaat Etixx-QuickStep af en zoekt iets voor langere termijn

Vanmarcke slaat Etixx-QuickStep af en zoekt iets voor langere termijn

admin • 09:16, 25-07-2016 / Laatste Update: 11:59, 08-01-2024

Wielerploeg Etixx-Quickstep zag graag dat Sep Vanmarcke een handtekening ging zetten bij de ploeg, maar de Belgische klassiekerspecialist heeft daar geen zin in. Dat onthulde de Vanmarcke zondagavond in het tv-programma Vive le Vélo. ,,Ik kreeg een aanbod voor één jaar en ik wil liever iets voor langere termijn", zei Vanmarcke.

De Belg rijdt sinds 2013 in Nederlandse dienst. Zijn contract bij LottoNL-Jumbo loopt na dit seizoen af en hoewel de ploegleiding graag wil verlengen, lijkt Vanmarcke op weg naar de uitgang.

Het gesprek met Lefevere leidde echter niet tot een transfer naar de Belgische topploeg. Lefevere zei afgelopen week nog te moeten kiezen tussen Vanmarcke en Tom Boonen, waarna die laatste enkele dagen later zijn contract bij Etixx-QuickStep verlengde.

Duidelijkheid

,,Ik heb gewacht tot al mijn opties duidelijk zijn", zei Vanmarcke zondag. ,,Binnenkort ga ik beslissen." De Belg stond al eens op het podium in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem, maar hij wist nooit een grote klassieker te winnen in Nederlandse dienst.