Zeilveteraan Heiner begint aan nieuw avontuur als captain in SSL Gold Cup
i

Diederik van der Laan freelance via HDC Alkmaar

Zeilveteraan Heiner begint aan nieuw avontuur als captain in SSL Gold Cup

Bart van der Wijst • 21:49, 15-04-2019 / Laatste Update: 22:27, 07-01-2024

4-voudig olympiër Roy Heiner (58) begint aan een nieuw avontuur in het zeilen. Hij gaat aan de slag als captain van het Nederlandse team in de nieuwe Star Sailors League Gold Cup.

Dat is een nieuwe landencompetitie, waarbij de beste nationale zeilers samengebracht worden in 1 nationaal team. De 1ste editie van de 2-jaarlijkse SSL Gold Cup zal worden gehouden in 2021 in Zwitserland.

50 landen

"Ik vind het een spannende ontwikkeling'', liet Heiner weten. "Het is de 1ste keer dat er een initiatief is dat onze beste zeilers en nieuwe talenten in 1 team laat zeilen om het wereldkampioenschap landenteams. Ik ben er trots op om namens Nederland een bijdrage te leveren om dit concept tot uitvoering te brengen."

De verwachting is dat er in totaal circa 50 landenteams zullen meedoen aan de 1ste editie. Elke ploeg mag bestaan uit 11 zeilers van wie er 8 of 9 de boot zullen varen tijdens de races in de eenheidsklasse SSL47.

Heiner, vader van olympisch Finn-kandidaat Nicholas, was in het verleden onder meer ook actief in de zeilrace om de wereld.