Koekoek! Stinkend rijke ex-voorzitter scheldt amateurclub schuld van 6 ton kwijt
i

Screenshots De Gelderlander

Koekoek! Stinkend rijke ex-voorzitter scheldt amateurclub schuld van 6 ton kwijt

admin • 12:22, 02-02-2018 / Laatste Update: 05:34, 08-01-2024

Voetbalvereniging Babberich heeft zich weten te redden van een faillissement. Of, beter gezegd, Jan Reint Smit heeft dat gedaan. De beste man zwemt in het geld en heeft de club een schuld van bijna 6 ton kwijtgescholden. Zo meldt De Gelderlander.

De club bouwde door de jaren heen een flinke schuld op. Smit was in 2016 nog voorzitter van de vereniging uit Gelderland en vroeg toen uitstel van betaling aan. Die verleende de rechter afgelopen jaar, waardoor de club weer wat adem had.

Akkoord

Donderdag kwam naar buiten dat er eindelijk een akkoord is bereikt tussen de club en de 6 schuldeisers omdat de rijke scheepsbouwer Smit besloot om zijn lening om te zetten in een cadeautje. ''Ik krijg nog bijna 6 ton van je, maar laat maar lekker zitten joh'', lijkt het wel.

Dankbaar

'Goede afsluiter'

Smit zelf blijft bescheiden onder zijn heldendaad voor de club. Hij werd in 2009 voorzitter van de club en wilde het op deze manier 'goed afsluiten'. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik het verenigingsleven erg belangrijk vond en daarom heb ik de club destijds ook geholpen. Babberich is nu financieel weer gezond en zal deze fout niet nog een keer maken. Vanaf nu ben gewoon supporter van de club.''