DRAMA! Bolt struikelt in afscheidssprint, Groot-Brittannië wint estafette (video)

12 augustus 2017

Reuters

Het is hem nog nooit overkomen en bij z'n afscheid gebeurt het toch: Usain Bolt valt met een blessure in de finale van de 4 x 100 meter estafette. Groot-Brittannië verslaat verrassend de Verenigde Staten.


Zo eindigt de imposante carrière van een van de grootste sporters aller tijden niet met een gouden medaille om zijn nek, maar met een rolstoel naast zich. In het Olympic Stadium zien de ruim 60.000 fans de sprintlegende tijdens de 4x100 meter-finale in volle achtervolging op de Brit Nethaneel Mitchell-Blake plots naar zijn hamstring grijpen. In de herhalingen is duidelijk te zien dat de pijn er abrupt in schiet. Er rolt een ‘F*ck’ over zijn lippen.

Lang blijft Bolt daarna op de baan liggen, met zijn handen voor zijn van pijn vertrokken gezicht. Van de rolstoel maakt hij uiteindelijk geen gebruik. Hij wordt omhoog geholpen door zijn teamgenoten en verlaat na wat haperingen op eigen kracht de baan. Af en toe in zijn handen klappend om het publiek te bedanken, maar vooral met een chagrijnige blik, meermalen hoofdschuddend.

Het is een vreemd slotakkoord van een man die sinds 2008 niet verliezen kon op internationale toernooien. De achtvoudig olympisch kampioen, elfvoudig wereldkampioen, wereldrecordhouder op alle drie de sprintafstanden had in Londen glorieus afscheid willen nemen, maar plots zag de wereld een kwetsbare Bolt. Op de 100 meter bleek hij een groots verliezer, op de 4x100 meter bleek ook zijn lichaam grenzen te kennen.

Het afscheidstoernooi van Usain Bolt, snelste man ooit, is er een vol dramatiek.

reacties
ReageerReageer op dit bericht