Bolt kan voor de 6e keer atleet van het jaar worden
i

Pro Shots

Bolt kan voor de 6e keer atleet van het jaar worden

admin • 17:22, 18-11-2015 / Laatste Update: 11:17, 12-12-2023

Usain Bolt is weer genomineerd voor de prijs atleet van het jaar. De Jamaicaan heeft concurrentie van de Amerikanen Ashton Eaton en Christian Taylor. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de internationale atletiekbond IAAF.

Zesde keer

De IAAF nomineerde Bolt omdat hij zijn drie wereldtitels prolongeerde tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Beijing: 100, 200 en 4x100 meter. De snelste man van de wereld won de prijs al vijf keer eerder. Vorig jaar kreeg hij die eer niet. Toen ging de Franse polsstokspringer Renaud Lavillenie er met de titel vandoor.

Eaton en Taylor

De andere twee genomineerden komen allebei uit de Verenigde Staten en werden ook beiden wereldkampioen in de Chinese hoofdstad. Meerkamper Ashton Eaton deed dat zelfs in een nieuw wereldrecord. Dat lukte hinkstapspringer Christian Taylor net niet. Hij sprong acht centimeter minder ver dan het dan de beste sprong ooit.

Schippers

Dinsdag werd al bekend dat Dafne Schippers kans maakt op de prestigieuze prijs bij de dames. De winnaars worden op 28 november bekendgemaakt.

Lees ook: Björn Kuipers kost amateurclub enorm veel geld

Lees ook: Turkse fans maken herrie tijdens minuut stilte voor Parijs (video)

Lees ook: KNVB reageert op ‘dure’ Kuipers: Opbrengsten hoger dan kosten