Martina uiteraard blij met topseizoen: 'Verhuizen was goede keuze'
i

Pro Shots

Martina uiteraard blij met topseizoen: 'Verhuizen was goede keuze'

admin • 13:21, 02-09-2016 / Laatste Update: 01:17, 08-01-2024

Het was misschien wat teleurstellend donderdagavond: Churandy Martina werd 7e op de 100 meter bij de Diamond Leaguewedstrijd in Zürich. Tijd: 10,13 seconden. Toch is de Nederlandse topsprinter - hoe kan het ook anders - blij. Blij over een geweldig seizoen. "De keuze om van Florida naar Nederland te verhuizen was goed."

Martina was zaterdag in Parijs nog naar het podium gelopen op de 100 meter in 10,01 seconden (derde). De tijd 10,07 was goed voor de Europese titel in Amsterdam. Die titel bevestigde dat de populaire lachebek de juiste keus had gemaakt met zijn verhuizing van Florida naar Nederland. Vooral de trainerswissel is belangrijk voor hem geweest. De nieuwe Amerikaanse trainer Rana Reider heeft met Martina vooral aan z'n techniek gewerkt.

Hard getraind

Voor de camera van de NOS werd Martina gevraagd hoe hij het toch zo goed blijft doen dit seizoen. "Ik heb het hele jaar hard getraind en dat is zich nu aan het uitbetalen. Ik moet het eerste deel van de 100 meter nog beter doen. Een goede techniek is belangrijk, maar ook pijnvrij lopen. Ik had vandaag last van mijn achillespees."

Inspireren

Maar een 'bijzonder seizoen' was het zeker, zegt de Curaçaoënaar. Al mijn fans in Nederland en Curaçao. Ze zien mij als held. Ik inspireer mensen dingen in hun leven beter te doen en altijd positief te blijven. Dat maakt me blij."