'Sir Mo' voor 5e keer op rij beste in Great North Run

ProShots

Sjors Tanis • 14:57, 09-09-2018 / Laatste Update: 05:59, 08-01-2024

De Britse topatleet Mo Farah heeft voor de 5e keer op rij de Great North Run in Newcastle gewonnen. Hij voerde vanaf het begin van de halve marathon het tempo aan en schudde na 17 kilometer zijn laatst overgebleven concurrent Jake Robertson los.

Farah, meervoudig wereld- en olympisch kampioen op 5000 en 10.000 meter op de baan, finishte na 21,1 kilometer in 59 minuten en 26 seconden. Nieuw-Zeelander Robertson arriveerde als 2e, nog net binnen het uur (59.57). De Belg Bashir Abdi werd 3e in 1.00.43.

Voorbereiding op marathon Chicago

Farah is in voorbereiding op de marathon van Chicago op 7 oktober. Het wordt zijn 3e race over de klassieke afstand van 42,195 kilometer. De 35-jarige atleet, die als 'Sir Mo' werd aangeduid op zijn startnummer, eindigde dit voorjaar als 3e in de marathon van Londen in een Brits record van 2.06.21.

De Keniaanse Vivian Cheruiyot won de wedstrijd bij de vrouwen in 1.07.43. De Great North Run is een van de grootste hardloopevenementen ter wereld met ongeveer 57.000 deelnemers.