Max klokt nette 4e tijd op vrije training Spa met kletsnat slot
i

ANP

Max klokt nette 4e tijd op vrije training Spa met kletsnat slot

admin • 17:30, 25-08-2017 / Laatste Update: 18:43, 05-01-2024

Max Verstappen heeft lekker warmgedraaid op het circuit van Spa in België voor de GP die zaterdag met de kwalificaties écht van start gaat. Tijdens de 2de vrije training klokte Max de 4de tijd. Lewis Hamilton noteerde de snelste ronde: 1.44,753, voordat het met bakken uit de hemel kwam vallen.

Het 1ste rondje van de Nederlander ging behoorlijk lekker. Max reageerde heel koeltjes toen hij te horen kreeg dat hij 4 tiende sneller was dan de beide Mercedessen. Uiteindelijk deed hij 0,472 langer dan Hamilton over zijn snelste ronde. Kimi Raikkönen en Valtteri Bottas zaten daar nog tussen. Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo zaten weer achter Max.

Max iets te enthousiast met alle support? 😂😂 'That was 4 tenths quicker than The Mercs', waarschuwt team. Max laconiek: 'Oops' #ZiggoSport pic.twitter.com/yXpxUlkvbw

— Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) 25 augustus 2017

Vroegtijdig naar binnen

Verstappen wilde eigenlijk iets langer doorgaan, maar een half uur voor tijd wed hij al naar binnen gehaald. Zijn auto had wat kuren en het begon flink de plenzen in de Ardennen. De supporters op de tribune en langs de kant op de grasheuvels scholen snel onder hun plu of hielden het maar gewoon voor gezien.

Intermediates?

Op zich is het wel handig te weten hoe de bolides zich gedragen op intermediates, want tijdens het aankomende weekend zou het zomaar kunnen dat het weer ineens gaat regenen in de qua weersverwachtingen onvoorspelbare Ardennen.

Spelen in de plassen

Daniel Ricciardo ging in ieder geval nog effe naar buiten op de kletsnatte baan op z'n intermediates. Hij moest het wel rustig aan doen, kreeg hij door vanuit de pits. Ricciardo was eigenlijk de enige die z'n rondjes door de regen reed. Hij zei ook dat er te veel regen op de baan lag. Even later kwam ook Fernando Alonso even buiten spelen, maar eigenlijk was het geen beginnen aan.