Williams over Massa's vervanger Di Resta: 'Natuurlijk is hij nerveus'
i

Pro Shots

Williams over Massa's vervanger Di Resta: 'Natuurlijk is hij nerveus'

admin • 15:57, 29-07-2017 / Laatste Update: 00:00, 06-01-2024

Paul di Resta moet voor het eerst sinds 2013 weer een GP rijden in de Formule 1. Felipe Massa kan niet in het Williams-stoeltje kruipen, omdat hij zich heeft ziek gemeld voor de GP in Hongarije. Het wordt flink aanpoten voor Di Resta.

Di Resta moet in de kwalificatie, die zaterdag om 14.00 uur begint, binnen 107 procent van de snelste trainingstijd van Massa zitten. Di Resta kent de Williams-bolide wel, omdat hij ook testrijder is voor het team, maar voor het laatst reed hij een GP in een Force India, in 2013 dus.

Begrip

Bij Williams hebben ze begrip voor zijn situatie. Claire Williams, 1 van de teambazen van Williams, zegt tegenover Motorsport.com het volgende: "Ik weet zeker dat hij redelijk nerveus is, maar Paul is een ervaren coureur en ik ben erg blij dat we zo iemand als hij achter de hand hebben, ook al heeft hij al jaren niet meer deelgenomen aan een race."

Toch houdt mevrouw Williams ook een slag om de arm. "Natuurlijk gaat het zwaar worden. Hij heeft geen training gehad en hij moet gelijk meedoen aan de kwalificatie die vanmiddag al begint. Hij heeft weinig tijd om voor te bereiden, maar als iemand dit kan, dan is het Paul."

Voorbereidingen

Vrijdagnacht had Williams al het een en ander voorbereid voor als Di Resta Massa zou vervangen, want na de vrijdagtrainingen bracht Massa al een bezoek aan het ziekenhuis.