Drama voor VS! Slechtste prestatie óóit voor basketballers op WK nu al een feit

12 september 2019

Getty Images

De VS wil het WK in basketbal in China het liefst zo snel mogelijk verlaten. De semi-sterren uit de NBA verloren ópnieuw! In een wedstrijd om de plaatsen 5 tot en met 8 gingen ze ten onder tegen Servië Met nog een wedstrijd om de 7de plaats tegen Polen te gaan staat al vast dat de Amerikanen hun slechtste WK-resultaat ooit gaan behalen.


Het slechtste resultaat in 44 deelnames tot nu toe was in 2002. Toen eindigde de VS als 6de. Eerder deze week bleef de Amerikaanse ploeg steken in de kwartfinales. Frankrijk was verrassend met 89-79 te sterk voor de basketbalgrootmacht.

Bijna C-garnituur

Overigens is het niet zo heel vreemd dat het niet lekker gaat met de formatie uit de VS. Sterspelers als LeBron James, Stephen Curry, Kawhi Leonard en James Harden hadden geen zin in dit WK. Zij focussen zich op het nieuwe NBA-seizoen en zijn waarschijnlijk wel van de partij op de Olympische Spelen in Tokio. In plaats daarvan is gekozen voor een mix van ervaring en talent. Zij konden niet aan de verwachtingen voldoen.

Geen record!
De Amerikanen wonnen de afgelopen 2 edities van het WK. Ze hadden het eerste land ooit kunnen worden met 3 wereldtitels op een rij. In 2014 won de VS in de finale van Servië.

Voor deze nederlagen verloren de Amerikanen in 2006 voor het laatst een wedstrijd op een groot toernooi. Toen was Griekenland op het WK de VS met 101-95 de baas. Op de Olympische Spelen die daarna volgden - in 2008, 2012 en 2016 - pakte het Amerikaanse team wel steeds goud.