Memphis Grizzlies weet weer eens wat verliezen is, Warriors verwoesten Bulls

Bart van der Wijst • 11:21, 15-01-2022 / Laatste Update: 17:05, 07-01-2024

Aan alles komt een einde, dus ook aan de winnende reeks van Memphis Grizzlies. Vroeg of laat moest het een keer gebeuren, afgelopen nacht was het zover. Na 11 overwinningen op rij werd er vrij kansloos verloren van Dallas Mavericks: 85-112. Aan de andere kant van de VS boekte Golden State Warriors de grootste seizoenszege.

Memphis Grizzlies was de afgelopen weken het pareltje van de NBA. Niemand kon de ploeg onder aanvoering van sterspeler Ja Morant stoppen. Memphis heeft daardoor stevig een play-off-plek in handen op dit moment.

Kantelen

Memphis leek op weg naar weer een zege, maar werd in het eigen FedExForum in de 2e helft getrakteerd op een dikke nederlaag. De Grizzlies stonden met rust nog 5 punten voor, alleen na de break scoorden ze er maar 30. Daartegenover stonden 62 punten van de Mavs, die daardoor eenvoudig wonnen.

Daar was uiteraard maar 1 iemand verantwoordelijk voor: Luka Doncic. De Sloveense guard liet zijn klasse maar weer eens zien met een triple-double. Doncic noteerde 27 punten, pakte 12 rebounds en gaf 10 assists.

Blow-out

Ook Chicago Bulls liep in eigen huis tegen een forse nederlaag aan. Zij verloren met 42 punten verschil van Golden State Warriors, dat voor het eerst dit seizoen met zoveel punten verschil won: 96-138.

Klay Thompson kreeg rust en ook Stephen Curry (19 punten) was niet overdreven goed. De Warriors waren vooral heel degelijk met het hele team, maar liefst 5 spelers scoorden ± 20 punten.