Club Brugge beschermt eigen mascotte met hilarisch filmpje tegen boze Genk-fans (video)

Trevor Wagener • 19:12, 20-02-2018 / Laatste Update: 13:03, 12-12-2023

Na de commotie van de afgelopen dagen over de vermeende achterlijke gebaren van Bene, 1 van de 3 mascottes van Club Brugge, postte Club dinsdagmiddag een hilarisch videootje op Facebook waarin het overdreven sarcastisch reageerde op de zogenaamde aantijgingen van de Genk-supporters.

Wil jij het belangrijkste FUN-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met FUN AAN naar 06 135 591 70!

Volgens OVS Genk, de supportersvereniging, zou de Brugse beer tijdens het ererondje zijn middelvinger hebben opgestoken naar het uitvak na de pot van afgelopen zaterdag. Ook zou de mascotte gedreigd hebben zijn broek te laten zakken.

Zeurkousen

Bij de Brugse politie wist men van niets en heeft men niets gezien. Ook bij Club Brugge moest men lachen om de beschuldigingen en deden die af als bullshit. In heuse Jambers-stijl moest beer Bene ook nog eens op het zogenaamde matje komen bij Club TV.

Toneel-tranen

"Ik heb veel nagedacht en 2 nachten niet geslapen", begon Bene. "Mijn middelvinger of achterwerk showen aan de uitsupporters? Dat zou nooit in mij opkomen." Volgens de beer ziet hij beide supportersgroepen even graag. "Ik heb die gasten graag, iedereen is welkom bij mij. Ja, dit is de zwaarste periode uit mijn leven."

Beresterk verhaal

OVS Genk dreigde met stappen tegen de beer omdat bepaalde supporters zouden gereageerd hebben met een middelvinger of andere obscene gebaren. Voor hen volgt sowieso nog een straf in de vorm van een boete of stadionverbod. Dat werd bevestigd door de Brugse politie.

Excuus

Aannemelijk is dat de Genkse supporters het verhaal boven water haalden om zelf een straf te ontlopen voor hun wangedrag. Dat lijkt te mislukken. Volgens beer Bene zit er nu niets anders op dan bij te bekomen van alle heisa. "Ik ga even rusten. Een potje honing eten met de kinderen het pretpark, om er dan weer een groot feest van te maken tijdens Club Brugge-Kortrijk."