Femke Bol dolgelukkig dat ze gaat samenwonen met haar vriend: 'Ik mis hem vaak'
De Nederlandse atlete Femke Bol met haar vriend Ben Broerders. ©Getty Images

Femke Bol dolgelukkig dat ze gaat samenwonen met haar vriend: 'Ik mis hem vaak'

12:15, 24-01-2024 / Laatste Update: 16:22, 24-01-2024

Voor atlete Femke Bol is 2024 háár jaar. Ze is de topfavoriet op de 400 meter horden tijdens de Olympische Spelen in Parijs, dus daar moet alles voor wijken. Maar niet alleen op sportgebied is dit een belangrijk jaar. Ook op persoonlijk vlak. Ze gaat namelijk samenwonen met haar vriend.

Bol heeft sinds 2021 een relatie met de Belgische atleet Ben Broeders en ze hebben inmiddels flinke toekomstplannen samen. Aan Story vertelt de Nederlandse atlete dat ze gaat samenwonen met haar Belgische partner, die polsstokhoogspringer is op topniveau.

"Hij is belangrijk voor mijn succes", zegt Bol. "Ik heb veel aan hem. Hij begrijpt me, zit in dezelfde wereld en is er altijd voor me." Dat woordje 'altijd' was ook weleens een lange periode van alleen digitaal er voor elkaar zijn, vertelt de hordeloopster. Maar binnenkort is dat heel vaak ook fysiek.

'Ik mis hem vaak'

"We gaan samenwonen. We hebben onlangs een huis in de buurt van trainingscentrum Papendal in Arnhem gekocht. Ik kijk er enorm naar uit, want ik mis hem vaak. We zien elkaar ook weleens zes weken niet. Het is fijn dat we een eigen plekje gaan krijgen", blikt Bol alvast vooruit op een nieuw hoofdstuk in haar leven.

'Ben is een heel leuke jongen'

De 28-jarige Ben Broeders is helemaal opgenomen in het gezin Bol. De ouders van Femke bevestigen dat in hetzelfde interview. "Het is leuk dat Ben in hetzelfde wereldje zit als Femke. Ben is een heel leuke jongen. Dat zagen we al vanaf het moment dat hij twee jaar geleden met kerst voor het eerst bij ons thuis kwam."