Kyrgios won ooit nog halfdronken en met een 'helse kater' van Nadal
i

AP

Kyrgios won ooit nog halfdronken en met een 'helse kater' van Nadal

Martijn Baars • 13:20, 10-06-2020 / Laatste Update: 20:42, 07-01-2024

Nick Kyrgios is weer eens lekker op z'n eigen manier bezig om de tenniswereld wakker te schudden. Zijn haat-liefdeverhouding met Rafael Nadal heeft weer een nieuw hoofdstuk gekregen. 5 keer won de Spanjaard het onderlinge duel, 3 keer de Australiër. En 1 van die 3 verrassende Australische zeges boekte Kyrgios met een ‘helse kater'. 

Kyrgios doet zijn verhaal in de podcast van zijn goeie vriend en komiek Elliot Loney, ook aanwezig tijdens de bewuste stapavond. Dat Kyrgios, goed voor 6 toernooizeges maar vooral bekend door zijn driftbuien op de baan, het graag op een zuipen zet, is geen geheim. Laatst nog stond hij Andy Murray halfdronken te woord tijdens een Instagram Live, vorig jaar zat hij op de vooravond van zijn partij in de 2e ronde op Wimbledon - ook tegen Nadal - nog in de dichtbijgelegen pub Dog & Fox.

'We zakten héél zwaar door'

Maar die ene keer, aan de vooravond van een partij tegen Nadal in Canada, ging hij nog een stap verder, zo verklapt Elliot Loney. "We waren samen in Montreal, herinner ik me nog", aldus Loney. "Jij zou de dag erop naar Amerika vliegen om er een toernooi te spelen. Die avond gingen we samen op stap met enkele vrienden. En we zakten zwaar door. Héél zwaar, moet ik zeggen. Zeker, jij was in grootse vorm. En ik weet nog dat ik op mijn hotelkamer de tv aanzette - ik was nog steeds een half lijk - en jij daar plots tegen Nadal op hard court staat te spelen. Wat zeg ik, spelen: je gaf hem ervan langs”, vervolgt Loney.

'Ongelooflijk'

"Ik weet nog dat ik tegen mijn vriend zei: ‘Ongelofelijk wat Nick hier doet. Niet alleen overklast hij een van de allerbeste spelers ter wereld, hij doet dat ook nog eens, nadat hij 24 uur eerder helemaal van de wereld was.'"

'Het ging er stevig aan toe'

Al lachend bevestigde Kyrgios. "Het was een fantastisch avondje uit. Ik herinner me ook nog dat het er erg stevig aan toeging. En de dag erna zie ik de loting en besef ik dat ik tegen Rafa moet spelen. Maar eigenlijk veranderde dat weinig voor mij. Ik heb je al verteld wat ik van die spelers vind. Van mij krijgen ze geen respect om wie ze zijn of wat ze al hebben bereikt. Ik begon die wedstrijd met de instelling dat ik risico’s moest pakken. Want laat ons zeggen dat mijn bewegingssnelheid iets minder was door die kater. Ik nam me voor keihard op te slaan en superagressief te spelen. Blijkbaar stonden de sterren juist die avond. Zo simpel kan het soms zijn."