Noord-Ierse voetbalfan doet vogeltjesdans en krijgt stadionverbod
i

Proshots

Noord-Ierse voetbalfan doet vogeltjesdans en krijgt stadionverbod

admin • 19:26, 05-01-2016 / Laatste Update: 11:16, 12-12-2023

Een Noord-Ierse voetbalfan heeft dinsdag een stadionverbod opgelegd gekregen, omdat hij tijdens de vriendschappelijke interland tussen Noord-Ierland en Letland (13 november) de vogeltjesdans uitvoerde. De supporter, James Burns, mag nu een jaar lang geen thuiswedstrijden bezoeken van het nationale elftal.

Burns voerde de dans uit aan de zijkant van het veld, maar stapte hierbij wel over de boarding. Helaas voor hem werd zijn act opgevangen door de camera's van uitzender CCTV en kon hij na de wedstrijd worden opgepakt, zo meldt The Belfast Telegraph.

'Geen wanorde'

Toen hij eenmaal voor de rechter verscheen, aanvaarde Burns het feit dat hij niet over de reclameborden heen had mogen stappen. Toch vond hij zijn straf (een algeheel stadionverbod) wel wat te veel van het goede. Ook zijn advocaat, Declan Quinn, beweerde dat Burns' gedrag 'niet opriep tot wanorde'.

Stadionverbod

De rechter was het hier mee eens en verzachte de straf: Burns kreeg wel een stadionverbod, maar alleen voor wedstrijden van het nationale elftal in het desbetreffende stadion (Windsor Park) voor de duur van één jaar. Daarnaast kreeg hij nog een boete van duizend euro.