Volgens hoofd jeugdopleiding van Anderlecht had wielrenner Evenepoel het nooit gered als voetballer
i

EPA

Volgens hoofd jeugdopleiding van Anderlecht had wielrenner Evenepoel het nooit gered als voetballer

Martijn Baars • 14:48, 29-04-2020 / Laatste Update: 00:28, 06-01-2024

"Remco maakte de juiste keuze". Jean Kindermans, het hoofd van de jeugdopleiding van Anderlecht, reageerde bij ‘La Dernière Heure’ op de woorden van de Belgische wielersensatie Remco Evenepoel richting de Belgische recordkampioen. "Bedankt om me te proberen breken", grijnsde Evenepoel zondag aan de poorten van het trainingscomplex.

Zondag stopte Remco Evenepoel (20) tijdens een trainingsrit bij alle plaatsen die al een belangrijke rol in zijn jonge leven hebben gespeeld. De Citadel van Namen, het Atomium en zijn oude school passeerden de revue, maar hij pauzeerde ook bij de poorten van Neerpede - het jeugd- en trainingscomplex van Anderlecht. Een wielercarrière was nooit z’n oorspronkelijke doel, Evenepoel stond bekend als een voetbaltalent en speelde van zijn 11e tot zijn 14e ook bij PSV.

'Mentaal een beetje gebroken'

"Ik heb hier 11 jaar van mijn leven doorgebracht. Om eerlijk te zijn waren de laatste jaren de moeilijkste”, vertelde Evenepoel tijdens de stop. "Die jaren hebben me zelfs mentaal een beetje gebroken. Als ik er nu op terugkijk, hebben ze me wel sterker gemaakt, in het leven, in alles eigenlijk. Dus bedankt om me te proberen breken. Eerlijk gezegd ben ik trotser op dit truitje (dat van Deceuninck-Quick.Step, red.)."

Spanningen

Bij ‘La Dernière Heure’ reageerde Jean Kindermans, het hoofd van de jeugdopleiding van Anderlecht, kort op de woorden van Evenepoel. De uitspraken verbazen hem niet. "Remco richtte zich niet tot de volledige club, maar tot 1 persoon. Maar ik denk dat die persoon gelijk had. Remco zou in het voetbal niet dezelfde carrière hebben uitgebouwd als in het wielrennen. Hij maakte de juiste keuze. De spanningen zijn er nog een beetje, maar zullen vervagen met de tijd. Remco houdt nog steeds van Anderlecht en Anderlecht houdt van Remco. We hopen dat hij een van onze mooiste ambassadeurs van de club zal worden, net zoals Eddy Merckx dat is.” 

Bekijk hier de video van Evenepoel. Vanaf 4:29 heeft hij het over Anderlecht: