Wil je de dikke wagen van Ruud Gullit hebben? Dat kan!
i

Pro Shots

Wil je de dikke wagen van Ruud Gullit hebben? Dat kan!

admin • 14:04, 21-01-2016 / Laatste Update: 11:02, 15-01-2024

Ruud Gullit zit goed in de shit. De anderhalf jaar oude, vorig jaar in beslag genomen Mercedes A180 van oud-voetballer Ruud Gullit (53) wordt vrijdag 22 januari bij een bedrijf in het Zuid-Hollandse Den Hoorn verkocht. De zwarte bolide werd eind 2015 in Amsterdam door een deurwaarder weggesleept na een dringend verzoek van zijn Italiaanse ex-vrouw Christina Pensa (52). Zij eist nog ruim 150.000 euro achterstallige kinderalimentatie van de Zwarte Tulp. Dus als je die wagen wil hebben, kun je bied

De Mercedes (kenteken: 8-TJX-41) van Gullit zal vermoedelijk rond de 20.000 euro opbrengen. De nieuwe eigenaar moet wel een dikke portemonnee meenemen naar de openbare veiling, want de in goede staat verkerende wagen moet met cash worden betaald.

Gullit en Pensa kregen samen twee kinderen. De advocaat van z'n ex liet vorig jaar weten dat zij na de scheiding in 1998 recht had op maandelijks 7800 euro (5000 euro voor de kinderen de rest voor huur).

Achterstand

De laatste jaren zou Gullit echter nog maar 1500 euro naar Italië hebben overgemaakt. Daardoor zou de vrouw nog een slordige 165.000 euro van de voormalige voetbalinternational krijgen. Reden genoeg voor haar om de Mercedes te laten wegslepen. Gullit zelf zou niet hebben geprotesteerd toen duidelijk werd dat zijn karretje wordt geveild.  Hij was in het buitenland op het moment dat zijn A180 op een sleepwagen werd gezet. De vrouw liet overigens ook nog beslag leggen op vastgoed van Gullit. Maar dat ging niet door, omdat op alle panden een hoge hypotheek rust.

De volwassen kinderen van Gullit en Pensa hebben volgens de Italiaanse wet nog steeds recht op een vergoeding van hun vader. Dat recht vervalt echter als ze een baan vinden en eigen inkomsten hebben. Maar ja, die twee zouden wel gek zijn. Hun vader is Ruud Gullit. Iedere maand gratis geld. Dan ga je toch niet werken?