Durrant wint Lakeside na onwerkelijke thriller tegen McGeeney

admin • 21:45, 14-01-2018 / Laatste Update: 10:22, 05-01-2024

Glen Durrant heeft na een zenuwslopende en tegen het einde niet al te beste pot de Lakeside gewonnen! In de BDO WK-finale werd Mark McGeeney verslagen met 7-6 in sets, met 4-2 in legs in de winnende set. Een ware thriller!

In het begin ging het gelijk op tussen de 2 Engelsmannen (1-1 in sets), maar in de 3de set kwam McGeeney op 2-0 voorsprong in legs, omdat Durrant zijn pijlen op een dubbel liet liggen. Dankzij de break kwam McGeeney met 2-1 in sets op voorsprong tegen de titelverdediger.

Aan elkaar gewaagd

Durrant draaide het in de 4de set juist weer om. Toen was hij de betere darter en maakte het met 3-1 in legs weer gelijk: 2-2. Het was duidelijk dat de mannen aan elkaar gewaagd waren, want het bleef maar gelijk opgaan en stuivertje wisselen.

Dat McGeeney zeker iemand is om rekening mee te houden, schemerde al door toen hij onze landgenoot Danny Noppert versloeg. Toch was Durrant van tevoren de favoriet voor de titel, maar McGeeney pakte de 5de set.

Before the game started earlier... These were both players stats from the tournament to date.

What a great tournament they've both had! #Lakeside2018 pic.twitter.com/KV2MVo0VoE

— BDO Darts (@BDOdarts) 14 januari 2018

@BDOdarts Mark McGeeney's Path to the final #Lakeside2018 Watch the final now live on @Channel4 and @BTsports and Internationally on https://t.co/hRQlYPShMe pic.twitter.com/szejcsA87z

Breaks

De 6de set begon spectaculair met 2 breaks, door beide heren 1. Durrant had daarna pijlen op de setwinst, om het totaal weer gelijk te trekken. Hij had er maar 2 voor nodig en pakte de erg belangrijke set: 3-3. Durrant had ook 2 pijlen voor de set erna, maar hij miste 2 keer op tops.

Durrant voor 't eerst aan kop

Het leek erop of het zo moest zijn. De 1ste 8 sets gingen 'met de darts mee' en daardoor stond het 4-4 in de dan al erg spannende partij. De daaropvolgende 9de set werd lekker begonnen door Durrant. Voor het eerst in de wedstrijd kwam hij op voorsprong door direct McGeeney te breaken.

Durrant was op dreef, want hij won ineens 6 legs op een rij. Hij pakte zijn eigen leg en ook die van McGeeney en daarmee de 9de set. Met een 5-4 voorsprong mocht hij zelf gaan beginnen aan set 10. Het leek er op dat het nu klaar was met McGeeney, maar die dacht daar heel anders over. Met een finish van 157 brak hij gelijk zijn tegenstander, briljant. Toch was het Durrant die aan het langste eind trok en er 6-4 van maakte.

Spanning neemt toe

McGeeney mocht de 11de set wel beginnen, dus moest Durrant nog flink aanpoten om de Lakeside-winst in die set al naar zich toe te trekken. In de 3de leg kreeg hij die kans. Hij kreeg 4 pijlen om uit te gooien, maar dat lukte hem niet. Ook McGeeney miste er 2, maar gooide zijn 3de pijl wel raak in dubbel-4. Daardoor maakte hij er 2-1 in legs van in de 11de set, de spanning werd daardoor alleen maar groter!

Drama!

Oh, oh, oh. Dat drama werd alleen maar groter in de 4de leg. Weer miste Durrant aka Duzza 3 dubbels. McGeeney miste 1 keer de bull, maar gooide daarna wel de 11de set binnen: 6-5! Durrant mocht die beginnen, dus als hij gewoon zijn 'eigen' set hield, dan werd hij alsnog wereldkampioen op de BDO Lakeside!

Zoals eigenlijk wel verwacht opende hij die set met de winst op zijn leg. McGeeney 'The Gladiator' pakte ook die van hemzelf. Daarna was Durrant weer aan het klooien met de dubbels. Hij miste dubbel 8, dubbel 4 én dubbel 2. McGeeney gooide daarna wel uit en kwam op 2-1 te staan. Daarna mocht hij zelf gaan gooien voor de setwinst en om de wedstrijd weer gelijk te trekken. En dat deed-ie!

Wat een ontknoping

Buzza had veel te veel kansen laten liggen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. The Gladiator was in goede doen en in een goede flow. Goede recepten voor een ultieme ontknoping, die McGeeney mocht beginnen. Het leek erop dat de druk te hoog werd voor Durrant, want weer miste hij 2 dubbels, terwijl hij de kans had om zijn tegenstander te breaken. McGeeney gooide wel weer uit.

De leg erna begonnen de 2 doodleuk met een 180'er. Heerlijk! McGeeney kon ook de 2de leg pakken. Hij werd wel zwaar onder druk gezet door Durrant, die 32 overliet. McGeeney gooide ondanks de immense druk met de laatst mogelijke pijl zichzelf naar de 2-0, nog maar 1 leg verwijderd van de toernooiwinst!

Niet normaal!

Helaas voor McGeeney werd ook hem de spanning wat te veel en daardoor kon Durrant hem breaken: 2-1. De spanning in de zaal en bij commentatoren was inmiddels ook om te snijden en niet meer te houden. Laat staan voor Durrant. Weer miste hij 3 dubbels. McGeeney stond inmiddels op 36 en had 3 pijlen, maar ook hij miste die! Ze bakten er opeens niets meer van! Met een fokking dubbel-1 maakte Buzza er 2-2 van. De set moest wel nog met 2 legs verschil worden gewonnen, tenzij het 5-5 zou worden in legs, dan volgde er sudden death.

Durrant deed daarop echt goede zaken, want hij brak McGeeney gelijk en kon zelf gaan gooien om zich tot champ te kronen. In die leg hield Buzza 24 over, terwijl McGeeney nog ergens in de 300 stond. Toch had Durrant wéér aan 3 pijlen niet genoeg. Daarna kon hij de dubbel-2 wel raken! Wat een epische strijd!