Dit is het minst vaak gegooide vakje op het dartbord

2 mei 2019

ANP

Iedereen die wel eens een potje darts speelt weet dat hij zoveel mogelijk richting de 20 moet gooien. Daar zijn immers de meeste punten te verdelen. Helaas zwaait een pijl bij de amateurdarter wel eens heel erg af, waardoor de meeste gekke vakjes geraakt worden. Maar hoe zit dat bij de profs?


Je mag er vanuit gaan dat spelers bij de PDC goed genoeg zijn om alles in ieder geval een beetje in de richting te krijgen van het vakje waar ze op mikken. Dat betekent automatisch dat er een paar vakken niet of nauwelijks gegooid worden.

Maar wat wordt het minst vaak gegooid?
Christopher Kempf, dartsanalist van de PDC, heeft precies bijgehouden welke vakken het minst vaak gegooid zijn. De enkele 20 is logischerwijs het meest geraakt. Maar de triple 6 is by far het minst gegooide vakje, zo blijkt.

Op het afgelopen WK darts vloog slechts 1 van de in totaal ongeveer 50.000 gegooide pijlen in de triple 6. Brendan Dolan was de 'gelukkige'. Dat was op een moment dat hij op de triple 10 mikte, het vakje naast de 6. De dubbel 17 en de triple 9 volgen trouwens als nummer 2 en 3 minst vaak gegooide vakjes.

Nou goed, weet je dat ook weer!