Loting World Series of Darts Finals: Van Gerwen treft loodzware tegenstander, Van der Voort tegen Cullen

12 september 2020

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft het niet getroffen bij de loting voor de World Series of Darts Finals van volgende week. De als 1e geplaatste Vlijmenaar krijgt in zijn 1e partij te maken met man-in-vorm Glen Durrant of de Belg Dimitri van den Bergh.


Vooral als het Durrant wordt, heeft Van Gerwen echt een zware kluif. De Nederlander won nog nooit van de 3-voudig wereldkampioen bij de BDO. In de 4 onderlinge duels speelde MVG alleen een keer gelijk in de Premier League. In diezelfde competitie werd MVG, mede door het gelijke spel en een nederlaag eerder tegen Durrant, uitgeschakeld. Durrant pakte juist de koppositie.

Salzburg
De World Series Finals is het sluitstuk van een reeks toernooien en wordt van 18-20 september gehouden in het Oostenrijkse Salzburg. Van Gerwen verkeert de laatste weken niet in grootse vorm, maar haalde zaterdag wel de halve finale van het eerste van 5 opeenvolgende Players Championship-toernooien. Hij werd nipt uitgeschakeld door de latere winnaar, wereldkampioen Peter Wright. 

Vincent van der Voort
De andere Nederlander die meedoet aan de World Series Finals, Vincent van der Voort, moet in de 1e ronde zien af te rekenen met Joe Cullen. De winnaar van die partij moet het vervolgens opnemen tegen Gerwyn Price.

Dit is de hele loting van de World Series of Darts Finals:

Eerste ronde
Glen Durrant - Dimitri Van den Bergh
Jeff Smith - Fallon Sherrock
Krzysztof Ratajski - Mensur Suljovic
Simon Whitlock - Steve Beaton
Ian White - Damon Heta
Cody Harris - Dave Chisnall
Vincent van der Voort - Joe Cullen
Harry Ward - Darius Labanauskas

Tweede ronde
Michael van Gerwen - Durrant/Van den Bergh
James Wade - J Smith/Sherrock
Michael Smith - Ratajski/Suljovic
Rob Cross - Whitlock/Beaton
Peter Wright - White/Heta
Daryl Gurney - Harris/Chisnall
Gerwyn Price - Van der Voort/Cullen
Nathan Aspinall - Ward/Labanauskas