🎥 | Michael van Gerwen moeizaam langs Ian White naar kwartfinale Grand Slam

14 november 2019

WAT. EEN. WEDSTRIJD! Michael van Gerwen heeft met veel horten en stoten de kwartfinale van de Grand Slam of Darts 2019 bereikt. Hij versloeg Ian White, die hem volop testte, uiteindelijk wél! Het werd 10-7.


Ondanks dat White een vervelende opponent kan zijn, leek er na 4 legs weinig aan de hand voor Van Gerwen. Hij had White net gebroken, maar leverde daarna zijn eigen leg in. Of nou ja, 'inleveren'? White pakte hem geweldig door een 143 op spectaculaire wijze uit te gooien.


Wild White
White hield daarna van geen ophouden en ging vrolijk door met scoren. Ook toonde hij zich koelbloedig op de dubbels. Binnen de kortste keren pakte hij 3 legs op rij - en brak dus Van Gerwen voor een 2e - keer waardoor de Brabander in serieuze problemen leek te raken.

White gooide zelfs zijn 2e finish boven de 100 uit alsof het niets was. Dat was de wake up-call voor Van Gerwen. Die laatste wist Op 5-3, na een gemiste kans van White, de leg toch naar zich toe te trekken. Er bleek toch echt werk aan de winkel voor Mighty toen White op 6-4 kwam.

Spanning
Van Gerwen wist leg 11 wél naar zich toe te trekken en dat was broodnodig ook. In de leg die daarop volgde, maakten beide heren het spannend. Toch wist Van Gerwen hem na een hoop pogingen te pakken. De stand was weer gelijk: 6-6! Hierna ging het weer minder met Van Gerwen, die tops miste maar hier gelukkig voor mocht terugkomen: 7-6. White maakte gebruik van de ontbrekende focus bij Van Gerwen en bracht de stand meteen terug op 7-7.
Einde in zicht
Gelukkig weer met veel overtuiging pakte Van Gerwen leg nummer 15: 8-7. Hij zette het door en kwam na een prima leg op 1 leg verwijderd van de kwartfinale. Gelukkig trok Van Gerwen ook de 17e leg naar zich toe. Hij mocht zich, na een behoorlijke inspanning, kwartfinalist noemen. Hierin treft hij Adrian Lewis!