OEI! Bonjasky vs. MvG: ‘Darten is geen sport’

5 december 2016

Pro Shots

Remy Bonjasky is duidelijk: Michael van Gerwen doet niet aan sport. Volgens hem meer dan terecht dat de gruwelijk goede darter geen kans maakt om Sportman van het Jaar te worden. Krijgen we hier een nieuw gevecht? Bonjasky vs Van Gerwen... Zou toch wat zijn!


Nee, zonder grappen. Al de hele dag wordt er gepraat over het feit dat Van Gerwen niet is genomineerd. Veel sportliefhebbers snappen niet dat iemand die 25 titels in 1 jaar wint, nog niet de beste is. Alweer niet. Want de voorgaande jaren was er ook al de discussie of MvG Sportman van het Jaar moest worden.

Lees ook: ‘Van Gerwen mist een stukje erkenning’

Geen sport
Maar Bonjasky snapt de keuze van de jury, die overigens met een duidelijke criteria werkt. "Ik vind het moeilijk om te zeggen. Maar persoonlijk vind ik darten niet echt een sport. Het is geweldig wat-ie doet", zei de voormalig kickbokser maandagavond in het praatprogramma Peptalk van Ziggo Sports.

Tot gaatje gaan
Bonjasky vindt het een kunst wat MvG doet om elke keer de pijltjes in het goede vak te gooien, maar ziet darters niet als topsporters. "Ik begrijp dat zij ook elke dag uren trainen. Maar ik vind dat je topsporter bent als je je lichaam echt tot het gaatje moet brengen, van top tot teen."