Reyes trekt aan het langste eind in heerlijke wedstrijd

17 december 2016

Lawrence Lustig/PDC

Cristo Reyes heeft een fraaie overwinning op Dimitri Van Den Bergh geboekt. In de eerste ronde van het WK Darts won de Spanjaard met 3-2 in sets, maar wát een wedstrijd was het zeg!


Ontketende Van Den Bergh
Dimitri Van Den Bergh begon uitstekend aan de wedstrijd. Al snel stond de Belg dankzij een 13-darter en een 15-darter op een 2-0 voorsprong en liet hij Cristo Reyes er niet aan te pas komen.. Toch zette Reyes de ontketende Van Den Bergh wel op zijn plaats door een knappe 130-finish te gooien. Van Den Bergh was daar echter niet van onder de indruk en pakte eenvoudig de eerste set via dubbel 4. Daarin had hij een gemiddelde van liefst 103,9.

Reyes knokt zich terug
In de tweede set zette Van Den Bergh de ijzersterke lijn door. Hij pakte meteen de eerste leg, maar Reyes knokte zich knap terug. De man uit Tenerife pakte twee legs op rij en nam daarmee het heft in handen. Zijn gemiddelden liepen op richting de 100 en pakte via een 60-finish de tweede set.

De eerste leg in de derde set was voor Reyes. De Spanjaard, die vaak voor tops kiest, gooide 90 via Bulls Eye en tops heel knap uit. Beide mannen lieten in de derde set ook zien dat ze best wel goed kunnen gooien. Ondanks dat alles met de darts meeging was het toch wel genieten van het niveau. Cristo Reyes groeide in de wedstrijd en haalde met een hele fraaie 124-finish de derde set binnen (2-1).

11-darter
De voorlaatste set van de wedstrijd verliep wat moeizamer dan de voorgaande. De darters waren wel aan elkaar gewaagd. Toch leverde dat wel mooie momenten op. Zeker aan het einde van de derde set, waarin Van Den Bergh alles op alles moest zetten, was het genieten. Bij een 2-2 stand moest Van Den Bergh zijn eigen leg houden en dat deed-ie. En hoe? Met een 11-darter!

2 missers
In de beslissende set pakte Reyes zijn eigen leg en voerde de druk lekker op. Van Den Bergh moest zijn eigen leg houden en deed dat op het nippertje via dubbel 1. Beide mannen hielden hun eigen legs maar, waardoor Van Den Bergh in de laatste set moest breaken. Dat gebeurde echter niet. Reyes breakte namelijk na 2 missers van de Belg en gooide 75 uit. Daarmee won hij de laatste set met 3-1.

Tipje!
Om lid te worden van de Whatsapp-groep Darts; app DARTS AAN naar 06 135 591 70