Smith en Cross gooien heerlijke pot, met Voltage als verdiende winnaar

12 april 2018

Lawrence Lustig/PDC

Rob Cross en Michael Smith hebben zonder twijfel het publiek vermaakt in Sheffield. Het potje tussen de nummers 2 en 3 van de Premier League of Darts eindigde in een spectaculaire 7-5 zege voor Rob Cross, die uiteindelijk een gemiddelde smeet van 106.26.


Smith leek meteen furieus te beginnen tegen Cross, die hem op het WK in een thriller nog de baas was. Met 5 perfecte pijlen was hij aardig op weg naar de 1-0 voorsprong, maar verloor de eerste leg alsnog. Cross kwam snel onderdoor en finishte op 107 voor de 1-0 voorsprong.

Kleine comeback Smith
Smith had de leg erna meteen de kans om terug te pakken, maar miste een pijl op tops voor een 101-finish in de leg van Cross. Voltage pakte daarna wel door en maakte dankbaar gebruik van de frustraties bij Smith. Maar die frustraties leverden Smith ook weer hoop op, want hij kwam terug van een 2-0 achterstand: 2-2. Hij hield vervolgens ook nog zijn eigen leg en kwam daarmee voor het eerst op voorsprong: 3-2.

Cross met 111 gemiddeld
In de 7e leg brak Cross Smith weer eens, dit keer voor de 4-3 voorsprong. Met nog een 13-darter (en 109 gemiddeld) leek Cross het gaatje definitief geslagen te hebben: 5-3. Het eerste punt was even later al snel binnen. Na de 6-3 stond hij zelfs even 111 gemiddeld te gooien, maar helaas hield hij dat hoge cijfer niet vast.

Beslissende leg
Omdat Cross een beetje liep te stuntelen na zijn 6-3 voorsprong, kon Smith terugkomen. Bully Boy pakte 2 legs achter elkaar en zorgde er daarmee voor dat er een beslissende leg moest komen. In die 12e leg gooiden beide mannen een keer 180, wat de spanning ten goede kwam. Maar een 43-score van Smith zorgde ervoor dat Cross er met de zege vandoor ging.