Stem! Tot welke ronde schopt ‘Barney’ het op het WK darts?

6 december 2019

Lawrence Lustig / PDC

Nog precies een week en dan gaat het WK darts van start! Gaat Michael van Gerwen zijn titel succesvol verdedigen? Hij lijkt de goede vorm te pakken te hebben. Het is misschien wel interessanter om eens de grote underdog onder de loep te nemen. Hoe gaat de afzwaaiende dartsgrootheid Raymond van Barneveld het doet?


Even een klein geschiedenislesje: hoe liep het in 2018 (het WK van 2019) ook alweer af met Barney? Niet zo heel best. Hij verloor zijn 1ste wedstrijd meteen van de Litouwer Darius Labanauskas. Zo was zijn WK na 1 potje in de 2de ronde meteen afgelopen.

Bijna een jaar verder heeft Van Barneveld een moeizaam jaar gehad. In de Premier League ging hij voor zijn eigen publiek in Ahoy hard onderuit en overleefde hij judgement night niet. Nu mag hij op het WK zorgen voor een waardig afscheid. Maar wie zijn de mogelijke tegenstanders?

De 1ste ronde
De loting is al even bekend. Van Barneveld start in de 1ste ronde tegen Darin Young. Op papier is dat te doen, maar dat dachten we een jaar eerder tegen Labanauskas ook..

De 2de ronde
Jeffrey de Zwaan is in de 2de ronde de tegenstander van 'Barney', als hij die haalt. Het wordt dus een echt Nederlands onderonsje. De Zwaan is een geduchte tegenstander. Hij staat 23ste in de Order of Merit, 17 plekken hoger dan Van Barneveld.

De 3de ronde
In de 3de ronde wordt het een beetje koffiedik kijken om te weten wie de mogelijke tegenstander van de 5-voudig wereldkampioen wordt. Als we het bracket (van RTL 7) volgen dan hebben Dave Chisnall en Vincent van der Voort de beste papieren.

De 4de ronde
Vanaf hier wordt het alleen maar lastiger om te bepalen wie er op dit moment nog in het toernooi zit. We gaan even uit van geen grote verrassingen. Mannen als Peter Wright, Keegan Brown mengen zich dan ook in het schema. En natuurlijk

Kwartfinale
Hier komt mogelijk Rob Cross, de nummer 2 van de wereld, te staan. Ook maken Luke Humphries, kwartfinalist van 2019 en mogelijk ook Jermaine Wattimena kans op een plekje in de kwartfinale.

Halve finale
In de halve eindstrijd moeten de favorieten wel zijn opgestaan. Daryl Gurney kan een aardig pijltje gooien en misschien kan nieuwkomer in de PDC Glenn Durrant nog wel verrassen. Ook Mensur Suljovic, Gerwyn Price en Simon Whitlock zijn spelers uit de top 15 die in de halve finale mogelijk tegenover Van Barneveld komen te staan.

Finale
En wie maken dan nog kans op een finaleplek? Kortgezegd: alle topspelers die nog niet zijn genoemd. Michael van Gerwen (natuurlijk), James Wade, Gary Anderson, Michael Smith, Adrian Lewis en Nathan Aspinall staan hier misschien wel te schitteren op nieuwjaarsdag.

Stemmen!
Zo, nu weten we eindelijk wat Van Barneveld in het beste geval ongeveer voor zijn kiezen krijgt. Hoe gaat dit WK voor hem eindigen? Gaat hij roemloos ten onder of kan hij nog 1 laatste keer shinen?

Tot welke ronde schopt 'Barney' het?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...