Vincent van der Voort: ‘Iedere minuut die ik hier langer ben, is waardeloze tijd’

30 december 2020

BSR Agency
Vincent van der Voort

Vincent van der Voort baalde flink van zijn uitschakeling op het WK darts. De Nederlander vloog eruit tegen Daryl Gurney en wil zo snel mogelijk naar huis. Dat zei Van der Voort na afloop van zijn wedstrijd tegen RTL7 Darts.


"Geen idee waarom het niet liep", begon Van der Voort zijn verhaal bij RTL7. "Bij het ingooien voelde het goed. Maar in de eerste set heb ik al meteen zo veel kansen weggegeven. Ik miste zo veel dubbels. Dan wordt het heel lastig. Zeker tegen darters die in principe beter zijn. Ik kwam nog redelijk terug, maar er was geen moment dat mijn eerste pijl een beetje goed zat. Het was heel hard werken. Joah, het was gewoon niks."

Waardeloze borden
"Ik probeerde het aan alle kanten. Na de 1-1 in sets wilde ik opnieuw beginnen, maar dat lukte niet. Kansen zat. Maar het ging er gewoon niet in. Ik was zeker gefrustreerd. Het is geen geheim dat die dartborden hier waardeloos zijn. Dat is geen excuus. Ik heb helemaal geen excuus trouwens. Hier was veel meer uit te halen."

Snel naar huis
"Ik moet me zometeen laten testen en dan hoop ik dat ik hier zo snel mogelijk weg ben. Elke minuut dat ik hier langer ben, is waardeloze tijd."