Van Gerwen komt met de schrik vrij in de verlenging na sensationele comeback van Eidams
i

Pro Shots

Van Gerwen komt met de schrik vrij in de verlenging na sensationele comeback van Eidams

Robert Hüsken • 01:07, 19-12-2015

Hij stond met 2-0 voor in sets. Twee keer 3-0 in legs. Eitje dus. Michael van Gerwen leek een eenvoudige avond te krijgen tegen qualifier Rene Eidams in de eerste ronde van het WK darts. Maar toen kwam de Duitse darter los. Van Gerwen was het helemaal kwijt en Eidams maakte er zowaar 2-2 van. Een sensatie hing in de lucht.

Van Gerwen miste bij een 1-0 voorsprong in de 5de set de kans op een break, waarna Eidams 1-1 maakte. Het publiek wist niet wat het overkwam. 'Iiiieeedumms, ieeedumss', scandeerden de dartfans. David tegen Goliath. De Duitser dwong Van Gerwen om tot het gaatje te gaan. Mighty Mike nam in zijn eigen leg de 2-1 voorsprong. Om een verlenging af te dwingen, moest Eidams dus de 2-2 maken. Het lukte. Hij gooide 91 niet uit na een misser op 'dubbel 14', maar Van Gerwen faalde ook, waarna Eidams mocht terugkomen. Met succes.

Verlenging

Terwijl sommige fans van Van Gerwen bij de 2-0 dachten 'in de pocket', zagen de wakkerblijvers een sensationele ontknoping. De darter die als eerste een gat slaat van 2 legs, wint de wedstrijd. Het was uiteindelijk Van Gerwen. De Nederlander was op tijd weer bij de les en won meteen de eerste twee legs in de verlenging. Geen vroegtijdige uitschakeling dus, maar wel een wake-upcall voor Van Gerwen. Misschien was hij met zijn hoofd al in het klooster?