Deze 8 Nederlanders zijn sowieso van de partij op WK darts
i

ANP

Deze 8 Nederlanders zijn sowieso van de partij op WK darts

admin • 11:42, 27-11-2017 / Laatste Update: 22:26, 05-01-2024

Nederland is met minimaal 8 darters van de partij op het WK darts in Londen. De PDC presenteerde deze maandag de entreelijst voor het hoofdtoernooi.

Natuurlijk is titelverdediger Michael van Gerwen als eerste geplaatst. De 28-jarige darter uit Vlijmen pakte op 2 januari van dit jaar zijn 2de wereldtitel, nadat hij in de finale Gary Anderson met 7-3 versloeg.

Bloedvorm

De afgelopen weken liet Van Gerwen zijn concurrenten even zien dat hij in bloedvorm verkeert, door de Grand Slam of Darts en de Players Champions Finals te winnen. De Schotten Peter Wright en Anderson zijn als 2de en 3de geplaatst voor het WK.

Taylor

Ook 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor mag niet ontbreken op deze entreelijst, hij is als 6de geplaatst voor zijn allerlaatste WK. Een gelukje voor The Power: hij kan Mighty Michael van Gerwen pas in de finale tegenkomen. Wel moet hij dan eerst 'even' afrekenen met Anderson en Wrifht, die wel aan zijn kant van het speelschema zitten.

Nog meer Oranje

Alexandra Palace kleurt niet alleen door Van Gerwen oranje, want ook Raymond van Barneveld (de wereldkampioen van 2007), Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Vincent van de Voort, Christian Kist, Jermaine Wattimena en Jan Dekker zijn van de partij. Het kan zijn dat er nog meer Nederlanders meedoen aan het WK, maar dat is afhankelijk van hun prestaties in het kwalificatietoernooi.

Dikke prijzenpot

Maar liefst 72 darters doen mee aan het WK darts in Ally Pally in Londen. De prijzenpot is een flinke, want er zit omgerekend zo'n 2 miljoen euro in. De winnaar neemt 450.000 euro mee naar huis. Nog 2 weekjes wachten, want het spektakel begint op 14 december en de finale is op nieuwjaarsdag.