Danny Noppert herstelt zich net op tijd van ongelofelijke opstartproblemen en is een rondje verder op WK darts
i

BSR Agency

Danny Noppert herstelt zich net op tijd van ongelofelijke opstartproblemen en is een rondje verder op WK darts

Martijn Baars • 21:19, 22-12-2020 / Laatste Update: 16:47, 07-01-2024

Toen Danny Noppert zijn tegenstander hoorde in zijn eerste wedstrijd op dit WK darts, moet hij gedacht hebben: appeltje-eitje. Maar het werd dinsdagavond alles behalve dat. Tegen de totaal onbekende Zuid-Afrikaan Cameron Carolissen had de Nederlander ongelofelijke opstartproblemen, waardoor het allemaal bijna helemaal mis ging. Bijna, maar niet helemaal. Hij was net op tijd wakker.

Noppert ging er in de eerste set met maar liefst 3-0 vanaf. Hoofdschuddend van het podium met het schaamrood op de kaken. Want 69.11 gemiddeld in een set is een niveau dat we nog bijna nooit gezien hebben op een WK, laat staan van een 'geplaatste' speler. Ook in de 2e set ging het voor geen meter met Noppert, die heel veel geluk had.

Wat gebeurt er hier?!

Want Carolissen gooide op zich nog wel redelijk door en kreeg zelfs pijlen om de 2e set te pakken. Maar de Zuid-Afrikaan zal ook zenuwachtig zijn geweest en gedacht hebben: wat gebeurt er hier?! De set ging op het nippertje naar Noppie, waardoor hij op 1-1 weer op kon bouwen. Hij kwam dan ook in de eerste leg van de 3e set voor het eerst op voorsprong. Knokkend trok hij de set naar zich toe: 2-1.

Noppert met een hoop geluk door

Ook in de 4e set was het rommelig en slecht, van beide kanten. Maar Noppert trok in de beslissende 5e leg van die set met een hoop geluk aan het langste eind: 3-1. Hij speelt in de volgende ronde (na kerst) tegen de winnaar van Dave Chisnall-Keegan Brown.