🎥📸 | De tranen van Diogo Portela na 1e WK zege ooit: 'Ik heb zoveel mensen verloren aan corona'
i

BSR Agency

🎥📸 | De tranen van Diogo Portela na 1e WK zege ooit: 'Ik heb zoveel mensen verloren aan corona'

Martijn Baars • 22:40, 15-12-2020 / Laatste Update: 19:07, 04-01-2024

Diogo Portela barstte na zijn laatste pijl tegen Steve Beaton in tranen uit. De Braziliaanse darter zorgde op dag 1 van het WK darts meteen voor een daverende verrassing. De nummer 172 van de wereld gooide de recordhouder in 3 sets naar huis. De eerste zege van een Braziliaan ooit op het WK.

En toen kwamen de emoties. Hij was ontroostbaar. Deels van geluk, maar een groot deel ook vanwege wat hij de afgelopen maanden heeft meegemaakt. Dat bleek allemaal toen hij na afloop een interview gaf aan RTL 7 darts.

'Heel veel mensen verloren'

"Ik heb zoveel mensen verloren door de coronapandemie afgelopen jaar. Het is verschrikkelijk geweest. Ik zou eigenlijk gaan stoppen met darten, dit zou mijn laatste wedstrijd zijn. Dan win je, na alles wat ik heb mee moeten maken in mijn persoonlijke leven, van 1 van de beste spelers van de wereld. Dat is onbeschrijfelijk."

Dochtertje in het ziekenhuis

Portela vertelde ook dat onder andere zijn dochtertje in het ziekenhuis heeft gelegen. Hij kon ook niet wachten tot hij z'n vriendin en dochtertje weer kan spreken. "Ik heb ze zo erg gemist en mis ze nog steeds elke dag. Zij zijn mijn rots in de branding en houden me overeind. Dit is prachtig."