Van Gerwen uitgejoeld in Schotland: 'Had er moeite mee'
i

ANP

Van Gerwen uitgejoeld in Schotland: 'Had er moeite mee'

admin • 20:30, 07-11-2016 / Laatste Update: 07:16, 08-01-2024

Michael van Gerwen won zondag zijn zoveelste toernooi. In Glasgow pakte hij z'n 23e PDC-titel van 2016 door Peter Wright in de finale van de World Series Finals te verslaan, maar gemakkelijk ging het niet. Zeker niet omdat het publiek hem vrijwel de hele partij uitfloot. In het praatprogramma Peptalk van Ziggo Sport liet Van Gerwen blijken dat hij moeite had om ermee om te gaan.

"Het was lang geleden. Normaal ben ik overal best populair, maar zondag duidelijk niet. Ik had er zelf best moeite mee." Duidelijk was dat het publiek invloed had op het spel van MvG. De darter gooide prima, maar toen Wright goed terugkwam en de Schotten luider en luider zongen voor hun landgenoot, zakte de man uit Vlijmen in. "Het is lastig om dan goed te gooien. Maar je moet je kop erbij houden en zorgen dat je geen zwakte toont en met je borst en hoofd naar voren loopt. En je moet zorgen dat je toch wint."

#23

En dat lukte. Van Gerwen won uiteindelijk na een spannend einde met 11-9. Vergeleken met de partijen van eerder op de zondagmiddag had de nummer 1 van de wereld wel moeite met Wright. Maandag liet hij dus weten in Peptalk dat dat kwam door het joelende publiek. Van Gerwen baalde, zoals we hem kennen, goed van z'n matige spel. "Alle andere potjes won ik eenvoudig. In de finale speelde ik niet zoals verwacht. Maar uiteindelijk win ik wel."