'Hij is hersendood, kan totaal niet rekenen'

'Hij is hersendood, kan totaal niet rekenen'

admin • 14:15, 19-12-2015

Eric Bristow heeft zich keihard uitgesproken over zijn voormalig protegé Phil Taylor. ,,Hij is hersendood, want hij kan totaal niet rekenen", vertelt dartslegende Bristow over de 16-voudig wereldkampioen.

,,Hij heeft altijd kunnen steunen op zijn kwaliteiten, waardoor zijn rekenkundige vaardigheden niet aan het licht kwamen", vertelt Bristow aan de Mirror. ,,Hij laat altijd 162 of 163 staan, dat maakte nooit uit, want hij was veel beter dan iedereen. Daarna ging hij naar een dubbel en maakte het af voordat zijn tegenstanders konden uitgooien."

Geen rekenwonder

,,Dat heeft hij altijd gedaan. Hij is niet het grootste rekenwonder", vertelt Bristow, die 30 jaar geleden 10,000 pond investeerde in 'The Power'. ,,Tegenwoordig komt hij daar niet meer mee weg, omdat al die jonge honden hem onder druk zetten en ook hoog kunnen uitgooien."

Bristow geeft aan dat de carrière van Taylor nog niet voorbij is, maar dat hij al wel achttien maanden niets gewonnen heeft. ,,Dat is voor het eerst en als hij dit jaar geen wereldkampioen wordt dan gaan mensen toch twijfelen aan hem."