Martijn Kleermaker: 'Lakeside verlaten was BDO's grootste fout'
i

BSR Agency

Martijn Kleermaker: 'Lakeside verlaten was BDO's grootste fout'

admin • 08:23, 09-01-2020 / Laatste Update: 18:34, 08-01-2024

Het BDO WK is in volle gang, maar er lijkt niet echt veel interesse in het belangrijkste toernooi van'die andere dartsbond'. De kaartverkoop valt zwaar tegen. Het prijzengeld daardoor ook. En, misschien nog wel het ergste: er wordt niet meer in het befaamde Lakeside gegooid.

Nee, de bekende zaal werd ingeruild door de grote O2-Arena. Klinkt leuk, maar het is vooral een achterafzaaltje waar vooral in het begin van het toernooi geen hond zat. Kortom: de BDO is op sterven na dood, vindt ook deelnemer Martijn Kleermaker.

"Het is de grootste fout ooit van de BDO om Frimley Green te verlaten", aldus Kleermaker tegen het AD. "Die zaal waar we nu spelen is op zich mooi, maar ademt in niets darts. Lakeside Country Club wás darts. De plek waar dromen werkelijkheid werden. Waar Van Barneveld als postbode wereldkampioen werd. Het zijn de beelden en verhalen die ook mij aan het darten hebben gekregen."

Q-school 

Kleermaker - de man die op wonderbaarlijke wijze op z'n 3e al de kwartfinale bereikte op het WK - flirt sterk met de gedachten om de BDO te verruilen voor de PDC. Maar dat doen wel meer BDO-darters, zegt hij. Heel makkelijk is dat niet. Hij zal goed moeten presteren op q-school: het toernooi waar in principe iedereen aan mee kan doen en waar de winnaars een ticket voor de PDC kunnen winnen.

Maar tot die tijd smijt Kleermaker nog op het WK van de BDO. Donderdag neemt hij het in de 8e finale op tegen de Engelsman Paul Hogan. "Hopelijk gaat het hier nog een mooie week worden op het WK. Ik vrees dat het de laatste keer is."