Deze 6 Nederlandse iconen zijn in 2019 gestopt met hun sport
i

BSR/Orange Pictures

Deze 6 Nederlandse iconen zijn in 2019 gestopt met hun sport

admin • 16:11, 31-12-2019 / Laatste Update: 20:25, 08-01-2024

2019 was het sportjaar wel zeg. 'We' wonnen de mooiste prijzen, gingen door de diepste dalen en zagen een hoop talenten opkomen. Maar waar talenten ontstaan, verdwijnen ook weer de oudgedienden. Daarom blikt Sportnieuws terug op de sporters die in 2019 ermee stopten en met hun sportpensioen gingen.

Arjen Robben

1 van de grootste voetballers aller tijden hield het voor gezien. Na bijna 10 jaar lang sterspeler te zijn geweest voor Bayern München en het Nederlands elftal, vond het lichaam van de 'man van glas' het mooi geweest.

Robin van Persie

Sloot zijn lange loopbaan af bij Feyenoord, waar hij een halfjaar een afscheidstournee door Nederland. De topscorer aller tijden van Oranje en prijzenpakker bij Arsenal en Manchester United is na analist in Engeland en geniet van het goede leven.

Rafael van der Vaart

In ons hart was hij al even gestopt, maar na een nieuw mislukt Deens avontuur kondigde de oud-speler van Ajax, HSV, Tottenham, Real Madrid, Real Betis, wat Deense clubs én de vriend van Estavana Polman zijn afscheid aan.

Wesley Sneijder

De laatste van de originele 'grote 4' van het Nederlands elftal in 2010. Nadat hij wat oliedollars nog bij elkaar voetbalde, heeft Wes nu een eigen tribune bij FC Utrecht, waar hij ook zijn eigen afscheidswedstrijd organiseert.

Laurens ten Dam

De helft van het duo Bau en Lau hing in 2019 zijn fiets aan de wilgen. Na veel heroïsche koersen en dito gebuffel is het tijd voor hem om te werken aan zijn geliefde en populaire podcast!

Raymond van Barneveld

Het was een afscheid om snel te vergeten, maar dat maakt de lange carrière van Barney niet minder indrukwekkend. Met een flink aantal wereldtitels nemen we afscheid van deze held!